Middelburg is een monumentale stad met een rijke historie in de gouden eeuw. Alles ligt binnen de getande contouren van wat ooit een vestingwal zal zijn geweest. Fijn om te weten en allemaal leuk voor de toerist, maar een regelrechte ramp voor een muzikant die in de binnenstad pal voor een café zijn auto probeert te parkeren om zijn apparatuur op minimale sleepafstand voor het podium te krijgen. En even zo belangrijk is de mogelijkheid om daarna het vervoermiddel een plaatst geven op acceptabele loopafstand tot aan de kroegdeur. Vooral dat laatste bleek een zware klus en na een lange zoektocht en een fikse wandeling vanaf het voormalige trefcenter terrein stap ik “Ut Babbelaertje” aan de Vlasmarkt binnen waar al een redelijke sfeervolle stressstemming hangt. Bij binnenkomst,  een half uur eerder, stond het achterste deel van het café nog vol met apparatuur, drumstel en gitaren. Het geheel opgesierd met een beschaaft formaat damesslip (volgens onze kenner met een vers slakkenspoor en waslabel van hetzelfde formaat als de slip zelf) als kers op de chaos. “De speakers en mengtafel vertoond de laatste tijd kuren en is niet of nauwelijks geluid uit te gebruiken. Er liggen diverse monitoren, speakers, etc. Er is vast wel iets werkends van te maken.” Uhu. Leuke boodschap om de avond mee te beginnen. We waren dankzij het optreden van NoPoint een tijdje geleden, getriggerd door Andre en waren daarom ruim 2 uur voor ons optreden aanwezig. Uit voorzorg hadden we onze mengtafel en speaker snoeren mee. Helaas niet de speakers, terwijl dit het grootste probleem bleek te zijn. Tijdens mijn zoekactie naar een parkeerplaats hadden m’n bandgenoten het inventaris via de nooddeur buiten achter het café onder een gespannen zeiltje gezet.
De defecte speakers, aangesloten op een mengtafel, waarbij de overlengte van de fors uitgevallen speakerkabels als rond een haspel om de schuin, op 1 punt nog aan een wandheugel en verder aan de leiding hangende, CV-radiator zijn gewikkeld. Weinig kans om daar nog een knoop uit te krijgen. Na verwoede pogingen om wat speakers aan onze set te koppelen, komt Koen met 2 Laney’s aan die eerder onder het zeiltje waren gezet. Gelukkig waren we met dit tweetal uit de nood. Redelijk snel hebben we een acceptabel geluid en staan we om 22:45 Intro/Chicken Shack te spelen na een lange zomerstop. Onze najaarstour is van start.
3 sets lang hebben we een enthousiast publiek. De 2de keer Vendetta in de set is er één met een vet achtergrondkoor: “VENDETTA!!!” En dit keer een prima uitvoering. Wederom weer een feestje met in de laatste set een uitbundige serenade aan de senorita’s van Middelburg. Op verzoek spelen we Joline is onze viervoudige toegift.

De damesslip (naar eigen zeggen, niet van de bardames. “Ik draag die dingen niet.”) is ergens aan de lamp aan het plafond achter gebleven na een wijze amputatie van het waslabel en na grondige opruiming laten we de ruimte schoner achter dan aangetroffen. Lou is tevreden en hoopt ons in december nog een keer terug te zien. I.v.m. onze volle agenda zal dit eerder begin volgend jaar worden. Ondanks een stroeve start is het weer een muzikaal feestje geweest in Lou’s Babbelaer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *