Eric’s Bar La Strada. Letterlijk vertaald; De Straat. Nauwelijks breed genoeg voor een auto en een paar geparkeerde fietsen. Voor Ronald de taak om zijn combo door de smalle steeg te manoeuvreren om vervolgens onze spullen voor de deur uit te laden. Zoals gebruikelijk zit Andre al als eerste aan de bar en kunnen we ons podium weer naar ons hand zetten. De piano gaat weer een kwartslag om, de lamp gaat naar boven en de backdrop gaat weer voor de half dicht getrokken gordijnen. Aan mijn kant blijft het gordijn open en kan het rokend en voorbij lopend publiek ons door de ramen zien spelen. Een tactische zet om contact met buiten te houden en eventueel nog mensen over de streep te trekken om binnen te komen kijken.
Kerstavond is altijd een speciaal optreden. Waarschijnlijk met het vooruitzicht op de feestdagen en zicht op het eind van het jaar is de sfeer geweldig en is het café weer lekker vol.
Zo ook deze keer, al lijkt dat om 22:00 nog niet zo te gaan gebeuren. Gelukkig loopt de kroeg kort na onze aftrap aardig vol.
Jaap heeft voor de verandering onze uitsmijter als eerst in de set gezet. Sowieso een lekker gevarieerde lijst met een creatieve plek voor Straight A’s en de primeur voor Love Song #666 en de 2de doop voor Redneck Rampage die we beiden vooraf nog even doornemen.
En ooh wat ging Redneck al bij de soundcheck lekker.
De kroeg zat weer vol bekenden, maar ook zeker een hoop nieuwe aanhang en prille fans. Althans die indruk kregen we toch gezien het enthousiastme. De club die aan de bar hing toen wij onze koffers leeg haalden en zich lacherig af vroegen hoeveel gitaristen we wel niet hadden gezien de grote hoop koffers, was een hapje gaan eten maar kwam daarna terug. En volgens mij in grotere getalen. Tegen het eind zat de drank en sfeer er zo goed in dat menig één een glijjer maakt en zelf één languit over de monitor belande. Mijn gitaarpartijen werden vol lof vergeleken met die van Slash ?? Wat de mate van dronkenschap ongeveer aangeeft.
De kersttintjes kwamen van onze versie van Merry Christmas Everybody van Slade als opener van de tweede set en Djingle Bells met een stukje Rudolfs The Red Nose Reindear.
De toegift met Wake Up Sinners direct gevolgd door That’s Life bleek in Bergen op Zoom al een goeie combi.
En als laatste nogmaals het onderwerp waar al 2000 jaar de kerst om draaid.
Maar dit keer met, door drank benevelde, bloed doorlopen ogen.

Dankzij de vele glasscherven op de vloer ver van ideaal om m’n nieuwe stage muiltjes uit te testen. De dag erna een half uur glas moeten pulken uit de zachte zolen.

Na afloop, wanneer de resten bijeen worden gevogen en de laatsten naar de deur worden gedirigeerd, komt Eric met 5 overheerlijke flessen kerstbier op de proppen. 2 Brugse Zotte en 3 specials. 1 van die laatste gaat met mij mee naar huis als oudejaars afsluiter.

1e set:
JESUS
BLISTERED
THERE YOU GO
TAINTED LOVE
SWAMPBLOOD
ALL I CAN DO IS CRY
WHAT SIDE OF THE DOOR
WHEN THE BOTTLE RUNS DRY
NAILS IN MY COFFIN
BALLAD OF A LONELY MAN
I NEVER THOUGHT
STRAIGHT A’S GONE
POUPÉE DE CIRE
REDNECK RAMPAGE
I’LL WRITE IT ALL DOWN
2e set:
MERRY X MAS
CHICKEN SHACK
FOLSOM PRISON BLUES
BLOODY MARY MORNING
SOLITARY MAN
GALAXY 500
HIS LATEST FLAME
LOCO GRINGO’S
DON’T THINK TWICE
JACKSON
MRS McGRATH
JINGLE BELLS
LOVE SONG #666
ROAD RAGE
RING OF FIRE
ACE OF SPADES
BIG RIVER
bis bis bis:
WAKE UP SINNERS
THAT’S LIFE
JESUS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *