Het “band”busje alias schildersbus (of was het toch andersom) staat dit keer om half zes tegen de stoeprand voor m’n deur geparkeerd. De reis gaat naar Bergen op Zoom met als doel Cafe De Schorre in de binnenstad. Jaap halen we impersant op in Yerseke en dan op naar De Schorre. Maar niet voordat we onze magen hebben gevult bij de Mexicaan. Onder de 8 personen is reserveren niet mogelijk en we moeten dan ook een aanzienlijk bergskwartiertje aan de bar wachten voor we aan kunnen schuiven. Het restaurant houdt het midden tussen een tacobar in centraal Amerikaan en een overdadig gepimte hoerenclub in Vegas. Een man met een fout streepsnorretje die er toe neigt om als restauranthouder te worden aangezien, heeft een vlotte babbel en voorziet ons van de menukaart. Ondanks dat zijn accent verdacht Noord-Hollands aandoet heet de persoon in kwestie voor ons Pablo.
De tortilla’s zijn goed en de nacho’s smaken ons best en nog ruim op tijd koersen we wat vatsig richting De Schorre.
De Schorre zit met 1 deur gescheiden vast aan ’t Slik met dezelfde eigenaar die later de geluidsversterking aansluit en afregelt om vervolgens bij de buren de kareoke te leiden.
De Schorre is een lange pijp, opgesiert met schilderwerkjes van de hand van de eigenaar himself.
Het podium is een verhoging achterin de kroeg voor de toiletdeuren waar een penetrante Chlorix toiletblokkenlucht uit naar buitenkomt.
Het vrouwelijke onderstel van een etalagepop neem ik in gebruik als barrière tussen mijn wankele versterkeropstelling en de passerende WC- bezoekers.
Redelijk verrassend was de komst van de Guzzi-luitjes uit Dongen die Koen en ik lang geleden hebben ontmoet op het internationale Moto Guzzi treffen in Boxmeer en van herhaaldelijke mini Guzzi treffens. Aangezien het enthousiaste stel het huidige treffen helpt organiseren hopen we een goeie indruk achter te laten om komende zomer met de broers die kant op te kunnen reizen.
Het is geen afgeladen kroeg, maar voldoende om er een leuk optreden van te maken. Onze Signorita is de plaatselijke kapster die ons aan de kroegbaas heeft aanbevolen.
Onze multi instrumentalist maakt spontaan een sprong en is vervolgens de draad kwijt wanneer onverwachts een roodharige dame aan het hangtafeltje plaats neemt. Die twee hebben elkaar duidelijk vaker gezien deze week. :o)
In de laatste set komt ook onze Pablo een kijkje nemen en na afloop blijkt deze een prille fan te zijn geworden die dolgelukkig met een CD naar huis gaat. Aan hem doen we zeer toepasselijk “Loco Gringos” opdagen. “Hey Pablo. What have you got in your bag. Porno!” :o)
We maken er geen eindeloze toegift van, maar op verzoek van 1 van de aanwezige dames herhalen we “Tainted Love”. Helaas had ik voor de toegift m’n nieuwe Guild gepakt en door de dikke snaren (0.11) en iets hogere aktie, ga ik in de solo de mist in en kom ik ook niet meer uit het einde. Jammer om zo af te moeten sluiten, maar verder hebben we weer een leuke set neergezet.
Wanneer we de bus volladen is Koen er even met zijn “ginger lady” tussenuit geknepen. In een vluchtige blik zie ik als laatst nog de zware statieventas van Ronald staan en blijkbaar werpen de anderen een soortgelijke vluchtige blik tussen de inmiddels dansende bezoekers.
Ronald weet nog bij mijn laatste loop, voordat ik bij de dame aan de bar ga afrekenen, met een zucht en een glimlach te melden dat iedereen zoals altijd zijn statieventas als laatste laat liggen.
De dame achter de bar geeft ons te kennen dat ze ons erg leuk vond en dat echt niet van elke band kan zeggen die zijn hier op het podium heeft gezien.
De aftocht in het gele busje is het ware bandjes on the road gevoel en naast slap ouwehoeren komt er zelfs nog een 5-stemmige “Nu of Nooit” van de Kecks voorbij.
Bij het binnenrijden van Kapelle is de bezitter van een kalfhoge hond zijn gebruikelijke nachtrondje weer aan het maken?? En heeft de politie het druk om  de zaken af te handelen van twee op elkaar gereden auto’s voor de fietsenboer. In Kapelle gebeurd het …. ‘s-nachts.
De day after blijkt voor Koen een redelijke kater wanneer zijn fototoestel en ukelele niet in de bus liggen en is een 2de rit naar Brabant onvermijdelijk, waar zijn spullen nog ongemoeid voor het podium staan. ???
Gelukkig is alles nog compleet en hebben er weer een fijne avond op zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *